Pääruoat

Ajvar-jauhelihakastike

Jauhelihakastike on suomalaisten ikisuosikki. Arkiruokien klassikko saa upean täyteläisen maun, kun siihen lisätään balkanilaisen keittiön luottoainesta paprika-munakoisotahna ajvaria. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset ja ohje (4 hlö)

  • 1 prk Deroni Ajvar -kastiketta
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl kuivattua basilika
  • 2 tl paprikajauhetta
  • noin 1 dl vettä
  • tuoretta persiljaa
  • parmesaanijuustoa

400 g pastaa

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Hienonna kuorittu punasipuli sekä valkosipuli, kuullota niitä paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta ohjeen mausteilla. Sekoita jauhelihan joukkoon ajvar-kastike.

Kaada tyhjään ajvar-kastikepurkkiin noin desilitra vettä, ravista ja lisää liemi kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja anna hautua 10 minuuttia kannen alla. Keitä tällä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Viimeistele ajvar-jauhelihakastike tuoreella persiljalla sekä parmesaanijuustolla.