Alkupalat

Herkulliset ja helpot pateeleivät alkupaloiksi

Euro-Eastin valikoimasta löytyy viisi herkullista pateeta, jotka kaikki sopivat käytettäviksi alkupalaleipiin. Katso vinkit ja toteuta!

Balsamikko leipäset

Sekoita astiassa kaprikset ja balsamico-siirappi. Levitä pateeta leivälle ja päälle pieni lusikallinen kapriksia.

Maukkaat maustekurkkuleipäset

Levitä pateeta leivälle, laita maustekurkkuviipaleet pateen päälle. Hienonna persilja ja ripottele savustetun paprikajauheen kanssa leipien päälle.

Suolaisen makeat vuohenjuustoleipäset

  • Vaaleaa leipää
  • Pateeta (esim. Gavrilovic Kalkkunapatee)
  • pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa
  • juoksevaa hunajaa
  • saksanpähkinärouhetta

Levitä pateeta leivälle, murusta päälle juustoa ja viimeistele leivät hunajalla ja pähiknärouheella.

Raikkaat kurkkuleipäset

Levitä pateeta leivälle. Leikkaa kurkusta muutama ohut siivu leivälle, pursota muutama tippa majoneesia kurkkusiivujen päälle. Viimeistele leivät rouhaisulla mustapippuria.

Marinoidut punasipulileipäset

Maridoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 0,5 dl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • muutama mustapippuri
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl öljyä

Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka, sokeri, pippurit ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta. Anna punasipulin jäähtyä ja lisää öljy.

Jäähdytä marinoitu punasipuli kunnolla ennen tarjoamista.

Viipaloi leipä ja levitä tonnikalapatee sen päälle. Aseta marinoidut punasipulit leiville ja viimeistele tuoreella persiljalla.

Vinkki! Ylijääneet punasipulit voit säilyttää jääkaapissa ja käyttää muun muassa salaateissa.