Appelsiini-kinuskijäätelö

Appelsiini-kinuskijäätelö

Appelsiini-kinuskijäätelö
4 dl kuohukermaa
2 dl Dovgan makeutettua kondensoitua maitoa
4 rkl Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)
1/2 vaniljatanko
2 appelsiinin mehu (n. 2 dl)
4 rkl sokeria
(kanelia)

1. Keitä ensin appelsiinin mehu ja sokeri siirapiksi. Kuumenna seosta kattilassa kunnes se sakenee eli n. 15 minuuttia. Seoksen ollessa n. 110 asteista jähmettyy se vähitellen ja jäähtyessään muuttuu vielä paksummaksi. Mausta siirappi halutessassi ripauksella kanelia.
2. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita kondensoitu ja karamellisoitu kondensoitu maito. Nostele seos varovasti kermavaahdon sekaan.
4. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan ja lisää päälle appelsiinisiirappi, sekoita huolimattomasti esim. veitsen kärjellä. Pakasta vähintään 8 tuntia tai yön yli.

Vinkki: Halutessasi voit laittaa maitotiivistepurkit kylmään etukäteen, jolloin massa jäätyy tasaisemmin. Koristeluun sopii hyvin murskatut piparit sekä ylijäänyt karamellisoitu maitotiiviste, jota voi myös lämmittää varovasti.

Tallenna

Tallenna