Jälkiruoat

Aprikoosi-valkosuklaajäädyke 

Ohje on pieneen, n. litran kakkuvuokaan. Mikäli käytät isoa vuokaa, tuplaa ohjeen ainekset. 

Aprikoosijäädyke

Ainekset: 

  • 2 dl vispikermaa 
  • 100 g valkosuklaata 
  • 1 kananmuna 
  • 2,5 dl Euro-East -aprikoosinektaria 
  • 0,5 dl tomusokeria 
  • Koristeeksi tuoretta aprikoosia, appelsiinia tai mandariinia.  

 

Tee näin: 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma, lisää kerman joukkoon kananmuna ja sulatettu valkosuklaa. Lisää aprikoosinektarin joukkoon tomusokeri. Lisää puolet kerma-suklaa -seoksesta aprikoosinektarin joukkoon. Lisää molemmat seokset vuokaan vuorotellen. Siirrä vuoka pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään. Irrota jäädyke upottamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen. Voit auttaa irtoamista hieman veitsellä irrottamalla veitsen avulla jäädykkeen vuoasta. Voit lisätä koristeeksi tuoretta aprikoosia tai muita hedelmäpaloja.