Jälkiruoat

Baileys fudget

Kolmen aineksen ihanat fudget valmistuvat helposti. Ehdoton herkku aikuisten kahvipöydässä.

Ainekset ja ohje:

Laita kattilaan paloiteltu suklaa ja kondensoitu maito. Sulata suklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Varo ettei seos pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut kondensoituun maitoon, lisää seokseen Baileys-likööriä, kaada kahdessa erässä ja sekoita hyvin.

Vinkki! Voit myös sulattaa suklaan kondensoituun maitoon mikrossa. Lämmitä seosta mikrossa n. 30 sekunnin pätkissä ja sekoita välillä kunnes suklaa on sulanut. Varo ettei seos kuumene liikaa ja pala.

Kaada tasainen massa n. 20 x 20 -senttiseen kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Fudge-seos jähmettyy nopeasti, toimi reippaasti ja käytä apuna lastaa.
Ripottele päälle Marianne-rouhetta ja painele sitä vähän myös seoksen sisään.

Peitä vuoka ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun fudge on  tarpeeksi jämäkkää, leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Säilyvät jääkaapissa noin viikon.