Alkupalat

Chilikastikkeella marinoidut grillatut jättikatkaravut

Kun kaipaat ruokkasi tulisuutta ja samalla makua, on valintasi Gruzia chilitahna valkosipulilla.
Reseptin aasilaisvaikutteinen chilikastike sopii monipuolisesti ruokien maustamiseen ja marinointiin.
Mausta ja marinoi katkaravut, kalat tai käytä pöytäkastikkeena salaateille ja aasilaisille bao buneille.

Ainekset ja ohje:

Kastike

180 g Isoja katkarapuja *pakaste
6 puista lyhyttä grillitikkua

Kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki kylmässä ja tarkista maku.

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. (Voit käyttää myös tuoreita rapuja.)
Valele sulaneet katkaravut chilikastikkeella, laita hetkeksi kylmään marinoituman.

Katkaise pitkä puinen grillitikku keskeltä ja laita neljä marinoitua katkarapua per puinen tikku. Yhteensä 6 tikkua. Huom. Katkarapujen määrä voi toki vaihdella pupakkauksen mukaan.

Grillaa kataravut kuumassa grillissä muutama minuutti. Asettele tarjolle ja viimeistele annos vielä muutamalla lusikallisella kastiketta ja purista päälle hieman limen mehua.