Hapankaali-perunaröstit

Hapankaali-perunaröstit

Maukkaat ja helpot hapankaali-perunaröstit.

Ainekset ja ohje (n. 12 kpl)

  • n. 300 g Euro-East Hapankaalia
  • 400 g perunaa, 4-5 jauhoista keskikokoista perunaa
  • 2 kanamunaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttiseosta, esim. Provencal
  • voita paistamiseen

Valuta hapankaalista suurimmat nesteet pois. Raasta peruna. Aseta pöydälle muutama talouspaperin palanen taikka leivinliina, kaada perunaraaste paperille ja painele nestettä pois. Sekoita hapankaali, perunaraaste, kanamunat, perunajauhot ja mausteet yhteen.
Ota seosta noin ruokalusikallinen ja painele se pannulle pieneksi lätyksi. Paista röstit keskilämmöllä kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa kypsennystä.
Nauti liha- tai kalaruuan lisukkeena tai omana annoksenaan puolukkasurvoksen kanssa.