Pääruoat

Hapankaalilaatikko pekonilla

Maukas hapankaalilaatikko valmistuu käden käänteessä. Ruokaisuutta sekä makua laatikkoon saadaan rapeaksi paistetusta pekonista.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk Euro-East Venäläinen hapankaali 680g
  • 2 pkt pekonia (280-300g)
  • 1 prk ruokakermaa
  • 1 sipuli
  • 150 g juustoraastetta
  • halutessasi voit lisätä 2 perunaa
  • mausteet (suola, pippuri, laakerinlehti)

Paista pannulla paloiteltu pekoni rapeaksi. Lisää hienonnettu sipuli ja paista kullankeltaiseksi. Lisää hapankaali, peruna, kerma ja mausteet – kuumenna. Siirrä uunivuokaan, ripottele juusto seoksen pälle ja paista 150 asteisessa uunissa 30-60 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Tarjoile lämpimänä.

Jos hapankaali on makuusi liian voimakasta, voit huuhdella sen kevyesti kylmällä vedellä ennen pannulle lisäämistä.