Jälkiruoat

Tiramisu kondensoidusta maidosta

Tiramisu on italiainen klassikkojälkiruoka, minkä voi kätevästi valmistaa myös kondensoidusta maidosta.
Resepti on helppo ja lopputulos todella herkullinen!

Jälkiruoka maistuu herkulliselta myös alkoholittomana versiona.

Ainekset ja ohje:

  • Paketti savoiardi-keksejä (á 200 g), yhteensä 24 keksiä
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 3/4 dl Marsala jälkiruokaviiniä

Vinkki. Alkoholittomassa versiossa jälkiruokaviinin tilalla lisää makua tuomaan voi käyttää 1 mm karvasmanteliaromia.

Täyte

Koristeluun

  • Tummaa kaakaojauhetta
  • Marjoja

Tarvikkeet

  • Pursotuspussi

1.Kaada kuuma kahvi syvä reunaiselle lautaselle ja sekoita joukkoon jälkiruokaviini, anna jäähtyä.

2. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja vatkaa rauhallisesti joukkoon kondensoitu maito.
Lisää seokseen vaniljakreemijauhe. Vatkaa seosta muutama minuutti. Laita täyte pursotuspussiin ja hetkeksi jääkaappiin.

3. Kasta ensimmäisen kerroksen 8 keksiä yksi kerrallaan kostukkeessa molemmin puolin. Asettele keksit peräkkäin tarjoilualustalle.

Vinkki. Kun valmistat tiramisun suoraan tarjoilualustalle, kostuta alimman kerroksen keksejä vain pikaisesti, jotta kostuke ei valu tarjoilualustalle ja tiramisu pitää muotonsa.

4. Pursota tai lusikoi keksien päälle täytettä.
Tee seuraavat kaksi kerrosta samalla tavalla, jolloin keksikerroksia tulee yhteensä kolme. Päällimmäiseksi jää täytekerros. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti. Mielellään yön yli.

5. Ennen tarjoilua koristele tiramisu kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla.

Tiramisun voi valmistaa myös kerroksittain reunalliseen tarjoiluastiaan. Tällöin voit jättää täytteestä pois vaniljakreemijauhe, jolloin täyte on paljon notkeampaa.

Herkullisia hetkiä!