Pääruoat

Helppo ja kevyt hapankaalikeitto

Kevyt ja terveellinen hapankaalikeitto valmistuu helposti.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk (680g) Euro-East Venäläinen hapankaali, käytä keittoon reilu 300g hapankaali
  • 9 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • mausteita: 2-3 laakerinlehteä, 4-5 maustepippuria, 1 tl meiramia
  • öljyä paistamiseen
  • persiljaa
  • Tofua, kalkkunanakkeja, grillattua kanaa tai bratwurstia – oman maun mukaan

Kuullota kattilassa tilkassa öljyä suikaloitu sipuli, jotta se hieman pehmenee. Lisää kattilaan vesi, kun vesi kiehuu lisää joukkoon kasviliemikuutio, mausteet, pilkotut porkkanat sekä valutettu hapankaali. Anna porista liedellä hiljalleen noin 30 minuttia.

Paista paistinpannulla tofua, kalkkunanakkeja tai muuta mausteista makkaraa saadaksesi keittoon lisää ruokaisuutta. Myös grillattu kana sopii keittoon mainiosti. Lisää haluamasi proteiini keittoon loppuvaiheessa.

Vinkki! Jos hapankaali on makuusi liian voimakasta, voit huuhdella sen kevyesti kylmällä vedellä ennen keittoon lisäämistä.

Vinkki tofun maustamiseen!
Ryöppää tofua 2 minuuttia kiehuvassa suolatussa vedessä. Valuta ylimääräiset nesteet pois. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja lisää pannulle valkosipulia, chiliä sekä hieman raastettua inkivääriä. Paista tofukuutiot nopeasti mausteiden kanssa ja lisää keittoannokseen.