Pääruoat

Helppo ja vaivaton Punajuuriristotto

Tämän herkullinen punajuuririsotto valmistuu ilman punajuurien kypsentämistä, pilkkomista tai raastamista. Risotto valmistuu helposti myös arki-iltoina, joten suotta säästät kermaista ja herkullista risottoruokaa vain viikonloppuun.

Reseptistä saat helposti vegaanisen korvaamalla fetajuuston vegaanisella vuustolla.

Ainekset ja ohje (4 annosta):

  • 3 dl Risottoriisiä
  • 9 dl kasvislientä (vesi + 1 kasvisliemifondi)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • noin puoli purkkia Euro-East Punajuurisalaattia
  • 1 tl kuivattua timjamia, salviaa
  • mustapippuria
  • Fetajuustoa

Hienonna sipuli. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon liemikuutio.
Kummenna öljy kattilassa, lisää kuutioitu sipuli ja kuullota hetki. Lisää risottoriisi, kuullota hetki. Kaada kattilaan kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu 15–20 minuuttia.

Kaada sekaan kaurakerma, yrttimausteet ja anna porista keskilämmöllä 5–10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon valutettu punajuurisalaatti, sekoita risotto ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Annostele lautasille ja viimeistele punajuuririsotto fetamurulla. Nauti.