Lisäkkeet ja välipalat

Ajvarkranssit

Pehmeät ja mehukkaat ajvarkranssit sopivat hyvin tarjottavaksi illanistujaisiin salaatin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä Sokerivaltakunta -blogin kanssa. Näiden herkullisten kranssien taikinaohje on kulkenut hänen mukanaan lapsuudesta asti ja se on perittyä hänen tädiltään Bosniasta. Sokerivaltakunta -blogista voit lukea lisää ajvarista ja reseptistä.

Ainekset ja ohje:

Taikina:

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmuna

Täyte:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja suola ja anna kohota noin puoli tuntia. Lisää öljy, vesi, 1 ja puoli kananmuna ja sekoita hyvin. (säästä puolet kananmunasta voiteluun)

Lisää 8 dl vehnäjauhoja ja alusta taikinaksi. Taikinan pitäisi olla koostumukseltaan samanlaista kuin pullataikina, joten lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta iso, ohut levy ja levitä taikinan toiselle puolelle puoli purkkia Deroni Ajvar tahnaa. Taita puoliksi ja leikkaa ohuita nauhoja. Kääri nauhat ja tee nauhoista pyöreitä kransseja ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee sama lopputaikinasta.

Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia. Ennen paistoa voitele munalla. Paista esilämmitetyssä uunissa 220°C noin 12 minuuttia.’

Resepti ja kuvat yhteistyössä: Sokerivaltakunta