Alkupalat

Htipiti – Kreikkalainen paprikadippi

Maukkaista paahdetuista paprikoista ja fetasta valmistuva superherkullinen dippi.
Paprikadippi sopii nauttavaksi alkupalapöydässä (mezet), vaalean leivän päällä, pitaleipien täytteeksi, kasvisten ja sipsien dipiksi. Surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa sekaisin – valmista nopeasti ja helposti.

Ainekset ja ohje:

  • 1 prk Dovgan Grillatut paprikat
  • 1 dl Grilattujen paprikoiden lientä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 200 g fetajuustoa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Valuta paprikat, mutta säästä lientä noin desilitaran verran.
Laita tehosekoittimeen paprikat, kuorittu valkosipulinkynsi, fetajuusto ja mausteet. Aja tasaiseksi massksi. Jos dippi on liian paksua, lisää muutama ruokalusikkallinen kerrallaan paprikalientä saadaksesi sopivan notkean koostumuksen. Tarkista maku.

Kaada paprikadippi tarjoilkulhoon ja laita jääkaappiin maustumaan noin 15 minuutiksi.
Jos tarjoat dippinä, viimeistele htipiti-dippi fetajuustomurulla, lorauksella oliiviöljyä sekä rouhaisulla mustapippuria.

Vinkki! Paprikadipin voi valmistaa jääkaappiin odottomaan jo edeltävänä päivänä.