Jälkiruoat

Ihana suolakaramellijäätelö

Herkullinen ja yleellinen herkuttelujäätelö – suolakaramellijäätelö.
Kokeile helppoa reseptiä ja nauti ihanasta itse tehdystä jäätelöstä.

Ainekset ja ohje

Jäätelömassa:

1 prk (397g) Dovgan kondensoitua maitoa, makeutettu
5 dl kuohu- tai vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Suolakaramelli:

½ prk Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa
Sormisuolaa

Suolakaramelli. Ripottele suolaa kinuskin joukkoon aluksi muutama hyppysellinen ja tarkista maku. Lisää suolaa oman maun mukaan.

Valmista jäätelömassa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito, vaniljasokeri ja vatkaa rauhallisesti vielä hetki.

Lisää jäätelömassaan suolakaramellia oman maun mukaan. Muista tarkistaa maku.
Sekoita massaa kevyesti, jotta jäätelöön jää kinuskipyörteitä. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Laita viimeiseksi jäätelömassan päälle vielä hieman suolakaramellia ja kuvioi varovasti, pinnalle kivan raidoituksen saamiseksi.

Laita pakkaseen vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli.
Jos suolakaramellia jää ylitse, käytä se jäätelökastikkeena jäätelöannoksen kanssa.

Katso kokkausvideo tästä: Suolakaramellijäätelö

Resepti tehty yhteistyössä Sonja Melina