Jälkiruoat

Granaattiomena-vadelmajälkkäri

Joulun maut yhdistyvät tässä ihanassa kerrosjälkkärissä. Piparkakulta maistuva muruseos pohjalla, hunajalla maustettu jogurtti keskellä ja päällä vadelmista ja granaattiomenamehusta tehty chiahyytelö. Tästä saat kauniin ja helpon jälkkärin.

Vinkki! Korvaa piparkakunmakuinen pohja granolalla tai myslillä, niin saat ihanan aamiaiskulhon.

Resepti on gluteeniton ja maidoton.

Ainekset ja ohje:

  • 1,5 dl Euro-East granaattiomenamehua
  • 100 g vadelmia
  • 1rkl hunajaa
  • 2/3dl chiansiemen
  • 400g paksua maustamatonta ja sokeritonta soijajogurttia
    (esim. Alpron mild & creamy plantgurt sokeriton)
  • juoksevaa hunajaa

Pohja:

  • 0,5 dl saksanpähkinöitä
  • 0,5 dl kuorittuja manteleita
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl kookossokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa

Valmista granaattiomena-vadelma-chiahyytelö edellisenä iltana. Blendaa granaattiomenamehu ja vadelmat sekä hunaja tasaiseksi. Lisää chian siemenet ja anna tekeytyä yön yli.

POHJA: Sekoita monitoimikoneessa pähkinät ja mantelit ja aja hienoksi. Lisää piparkakkumauste, kookossokeri, kaneli ja suola. Sekoita vielä tasaiseksi. Lusikoi murua lasin pohjalle.
Vinkki! Voit korvata tämän myös hienoksi murskatuilla piparkakuilla.

Sekoita jogurttiin hunajaa maun mukaan. Lusikoi jogurtti muruseoksen päälle. Viimeisenä lisää kerros granaattimena-vadelma-chiahyytelöä.

Resepti yhteistyössä: Sanna Hiltunen, Parantavaruoka. Reseptin ja muita jouluherkkuja löydät Parantavaruoka Joulu/ Talvi e-keittokirjasta.