Maukas Kantarelli-tattaririsotto

Kantarelli-tattaririsotto

Tattarista valmistat helposti ja nopeasti ihanat ruoat arki-iltoihin tai illalliskutsuille, eikä mausta tarvitse tinkiä. Pehmeä ja kermainen kantarelli-tattaririsotto valmistuu vain 30 minuutissa. Tarjoa pääruokana tai lisukkeena.

Ainekset ja ohje (6 pääruoka-annosta):

  • 3 dl Dovgan tattarisuurimot
  • 5 dl kasvislientä (vesi + 1 kpl kasvisliemikuutio/fondue)
  • 2,5 dl kauraruoka paahdettu sipuli
  • 1 kpl kevätsipuli tai salottisipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 200 g tuoreita tai säilöttyjä kantarelleja

Mausteet:

  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl tuoreita timjamin lehtiä
  • pieni nippu tuoretta salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Parmesaania koristeeksi

Hienonna sipuli ja kuullota sitä kattilassa tilkassa oliiviöljyä.

Huuhtele tattari. Kaada tattari kattilaan, kääntele hetki ja kaada päälle kasvisliemi. Anna tattarin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kaikki neste alkaa imeytyä. Lisää kaurakerma ja keitä vielä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.

Lisää mausteet; sitruunan mehu, oregano, pieneksi silputut salvian lehdet, timjami sekä mustapippuria myllystä, sekoita. Lisää joukkoon kantarellit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Viimeistele annokset parmesaanilla, yrttiöljyllä ja rouhaisulla mustapippuria.

Tuoreet kantarellit:
Putsaa kantarellit ja tarvittaessa pilko sieniä pienemmäksi. Paista pannulla voissa ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Lisää tattaririsoton joukkoon.

Säilötyt kantarellit:
Huuhtele kantarellit ja tarvittaessa pilko sieniä pienemmäksi. Lisää tattaririsoton joukkoon.

Yrttiöljy

Halutessasi voit valmistaa ylijääneestä timjamista ja salviasta kaunis yrttiöljy tattaririsoton päälle. Voit käyttää myös esimerkiksi basilikaa tai muita suosikkiyrttejäsi.

  • ½ ruukkua timjamia, salviaa (basilika, persilja)
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl oliiviöljyä 
  • ½ tl suolaa

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

 

Katso täältä myös muut herkulliset tattarireseptit arkeen ja juhlaan.