Lisäkkeet ja välipalat

Kantarelli-tattaririsotto

Tattarista valmistat helposti ja nopeasti ihanat ruoat arki-iltoihin tai illalliskutsuille, eikä mausta tarvitse tinkiä. Pehmeä ja kermainen kantarelli-tattaririsotto valmistuu vain 30 minuutissa. Tarjoa pääruokana tai lisukkeena.

Ainekset ja ohje (6 pääruoka-annosta):

  • 3 dl Dovgan tattarisuurimot
  • 5 dl kasvislientä (vesi + 1 kpl kasvisliemikuutio/fondue)
  • 2,5 dl kauraruoka paahdettu sipuli
  • 1 kpl kevätsipuli tai salottisipuli
  • 200 g tuoreita tai säilöttyjä kantarelleja

Mausteet:

  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl tuoretta salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Parmesaania koristeeksi

Hienonna sipuli ja kuullota sitä kattilassa tilkassa oliiviöljyä.

Huuhtele tattari. Kaada tattari kattilaan, kääntele hetki ja kaada päälle kasvisliemi. Anna tattarin kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kaikki neste alkaa imeytyä. Lisää kaurakerma ja keitä vielä keskilämmöllä noin viisi minuuttia.

Lisää mausteet; sitruunan mehu, oregano, salvia ja timjami sekä mustapippuria myllystä, sekoita. Lisää joukkoon kantarellit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Viimeistele annokset parmesaanilla ja rouhaisulla mustapippuria.

Tuoreet kantarellit:
Putsaa kantarellit ja tarvittaessa pilko sieniä pienemmäksi. Paista pannulla voissa ja mausta kevyesti suolalla sekä pippurilla. Lisää tattaririsoton joukkoon.

Säilötyt kantarellit:
Huuhtele kantarellit ja tarvittaessa pilko sieniä pienemmäksi. Lisää tattaririsoton joukkoon.

Katso täältä myös muut herkulliset tattarireseptit arkeen ja juhlaan.