Jälkiruoat

Lumihiutaletortut omenapaloilla

Perinteiset joulutortut saavat uuden ilmeen sekä täytteen.

Ainekset (10 kpl torttuja):

1 prk Omenapalat Sharlotka 340g
1 pkt lehtitaikinaa 500 g
1 kpl kanamuna voiteluun

Ohje:

Sulata taikina ja leikkaa aina yksi lehtitaikinalevy puoliksi. Täytä neliöt lusikallisella omenapaloja. Yhditä reunat yhteen saadaksesi taikinanyytin. Käännä nyytti työalustalle toisin päin ja painele kevyesti ympyräksi. Leikkaa ympyrään kahdeksan viilota saadaksesi sakarat, nipistä jokaisen sakaran päät yhteen, jolloin muodostuu lumihiutale. Voitele kanamunalla ja paista uunissa 15-20 minuuttia 220-asteisessa uunissa kullanruskeksi.

Katso ohjevideo alta.