Alkupalat

Helpot taskurapukakut

Rapukakut ovat ihania “kalapullia”, jotka ovat todella suosittuja varsinkin Yhdysvalloissa.

Rapukakut paistetaan pannulla rapeiksi, mutta sisus jää ihanan pehmeäksi. Rapukakkujen ainesosat ovat yksinkertaiset ja valmistus on todella helppa sekä myös nopeaa.

Kokeile rapukakkuja rapujuhliin alkupalaksi, tarjoile chilisen majoneesikastikkeen kanssa.
Taskurapu tuoreena on harvinaista herkkua, mutta säilykkeenä voit nauttia taskuravusta ilman vaivaa kypsentämisestä tai perkaamisesta, ympäri vuoden.

Dovgan taskuravun lihaa lödät muun muassa K-ryhmän ruokakaupoista, Puuiloista sekä Euro-Eastin verkkokaupasta.

Ainekset ja ohje (8 kpl):

2 prk (á 170g/121g) Dovgan taskuravun liha
Kevätsipulin varsi
1 kpl kananmuna
Sitruunan kuorta raastettuna (1/3 osa sitruunasta)
1/2 dl Provansal-majoneesia
1 tl dijon-sinapia
1 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
1/2 tl worcester maustekastiketta
1 dl murennettuja voileipäkeksejä
1 tl Vegeta -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
Mustapippuria myllystä

Leivitykseen korppujauhoja, pankojauhoja tai murustettuja voileipäkeksejä
Paistamiseen reilusti oliiviöljyä

Valuta taskuravunliha hyvin nesteestä.
Hienonna kevätsipuli ja persilja. Murskaa voileipäkeksit (käsin tai monitoimikoneessa).
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja litistä niitä hieman. Leivitä korppujauhoissa ja paista runsaassa öljyssä rapukakkuset kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia puoli. Riippuen hieman rapukakkusen paksuudesta.

Ennen tarjoilua purista rapukakkusten päälle sitruunan mehua.