Alkupalat

Maustekurkkudippi

Tämä dippi hurmaa maulla ja helppoudella! Varmasti illanistujaisten vetonaula.

Todella herkullinen dippi sekoitetaan tuorejuustosta ja ranskankermasta, joukkoon kuutioidaan totta kai reilusti maustekurkkuja ja hieman mausteita. Lisää makua dippiin antaa maustekurkun liemi.

Dippi toimii sipsien kanssa, mutta sitä kannattaa kokeilla myös kalapuikkojen kastikkeena. Maustekurkkudippi on peruja amerikkalaisten ruokapöydästä.

Ainekset ja ohje:

  • 3 dl pilkottuja Euro-East Maustekurkkuja (3-4 kpl)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 2-3 rkl maustekurkkujen lientä
  • 1 kevätsipuli tai 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 0,5 dl hienonnettua tilliä (maun mukaan)
  • ripaus: suolaa ja mustapippuria

Notkista kulhossa tuorejuusto, lisää ranskankerma, hienonnettu kevätsipuli sekä kuutioidut maustekurkut. Sekoita hyvin. Lisää maustekurkkujen liemi sekä muut mausteet. Sekoita ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna maustua hetki jääkaapissa, 30 minuuttia – 1 tunti. Laita tarjolle reilusti dipattavaa.