Paahdetut punajuuret granaattiomenakastikkeessa
Resepti: Sari Spåra
600 g punajuuria, keitettyjä
1 rkl oliiviöljyä
Kastike
1 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl granaattiomenakastiketta
1 tl appelsiinkuoriraaste
1 rkl öljyä
sormisuolaa, maun mukaan
Mustapippuria myllystä
3/4 dl Pistaasipähkinöitä, murskattuna
1/2 dl basilikan lehtiä, silputtuna
Keitä punajuuret melkein kypsiksi n. 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kuori. (Tämä onnistuu helposti kylmän veden alla, käsin kuorimalla) Viipaloi punajuuret lohkoiksi ja pyöräytä öljyssä. Nosta uunin kestävään vuokaan ja paahda niitä noin 10 minuuttia, uunin keskitasossa n. 225 asteessa.
Sekoita balsamico, granaattiomenakastike, öljy ja appelsiinkuoriraaste yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike paahdettujen punajuurien päälle ja sekoita. Nosta tarjoiluvatiin. Silppua päälle basilikanlehtiä ja ripottele päälle murskatut pistaasipähkinät.