Herkulliset ja helpot pateeleivät alkupaloiksi
Pehmeästi levittyvät ja samettiset pateet maistuvat maukkailta leivän tai voileipäkeksien päällä.
Pateista valmistat helpot ja näyttävät alkupalat illallispöytään tai illanistujaisiin.
Euro-Eastin valikoimasta löytyy viisi herkullista pateeta, jotka kaikki sopivat käytettäviksi alkupalaleipiin. Katso reseptivinkit ja toteuta!
Adriatic Queen -kalapateet vievät makumatkalle Adrianmeren aaltoihin. Kaksi maukasta kalapeteeta; tonnikala- ja sardiinipatee.
Laadukkaat Gavrilovic -pateet ovat suurta herkkua Balkanin alueen keittiöissä. Gavrilovic-pateiden valmistuksen historia ulottuu aina vuoteen 1936 asti ja ovat erottamaton osa kroatialaista herkuttelua. Löydät valikoimasta nyt kolme maukasta makua: Kalkkunapatee, Kanapatee ja Porsaanlihapatee.
Balsamico leipäset
- Vaaleaa leipää
- Pateeta (esim. Gavrilovic Kanapatee)
- 2 rkl kapriksia
- 2 tl balsamico-siirappia
Sekoita astiassa kaprikset ja balsamico-siirappi. Levitä pateeta leivälle ja päälle pieni lusikallinen kapriksia.
Maukkaat maustekurkkuleipäset
- Vaaleaa leipää
- Pateeta (esim. Gavrilovic porsaanlihapatee)
- Viipaloituja maustekurkkuja
- Savustettua paprikajauhetta
- Persiljaa
Levitä pateeta leivälle, laita maustekurkkuviipaleet pateen päälle. Hienonna persilja ja ripottele savustetun paprikajauheen kanssa leipien päälle.
Suolaisen makeat vuohenjuustoleipäset
- Vaaleaa leipää
- Pateeta (esim. Gavrilovic Kalkkunapatee)
- pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa
- juoksevaa hunajaa
- saksanpähkinärouhetta
Levitä pateeta leivälle, murusta päälle juustoa ja viimeistele leivät hunajalla ja pähiknärouheella.
Raikkaat kurkkuleipäset
- Vaaleaa leipää
- Pateeta (esim. Adriatic Queen sardiinipatee)
- Kurkkua, tuore
- Majoneesia
- Mustapippuria myllystä
Levitä pateeta leivälle. Leikkaa kurkusta muutama ohut siivu leivälle, pursota muutama tippa majoneesia kurkkusiivujen päälle. Viimeistele leivät rouhaisulla mustapippuria.
Marinoidut punasipulileipäset
- Vaaleaa leipää
- Pateeta (esim. Adriatic Queen tonnikalapatee)
- Tuoretta persiljaa
Maridoidut punasipulit
- 2 punasipulia
- 0,5 dl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- muutama mustapippuri
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl öljyä
Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kiehauta etikka, sokeri, pippurit ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta. Anna punasipulin jäähtyä ja lisää öljy.
Jäähdytä marinoitu punasipuli kunnolla ennen tarjoamista.
Viipaloi leipä ja levitä tonnikalapatee sen päälle. Aseta marinoidut punasipulit leiville ja viimeistele tuoreella persiljalla.
Vinkki! Ylijääneet punasipulit voit säilyttää jääkaapissa ja käyttää muun muassa salaateissa.