Jälkiruoat

Pistaasi-kinuskijäätelö

Superherkullisessa pistaasi-kinuskijäätelössä yhdistyvät makeus sekä suolaisuus. Pistaasipähkinöistä valmistettu tahna tuo kivaa purutuntumaa herkuttelujäätelöön.

Ainekset ja ohje:

Pistaasijäätelö

1 prk Dovgan kondensoitua maitoa, makeutettu
5 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
½ prk Dovgan karamellisoitua kondensoitua maitoa
Pistaasitahnaa

Pistaasitahna:

100 g pistaasirouhetta
3/4 dl tomusokeri
1,5 rkl rypsiöljy, tai pähkinäöljyä
2-4 rkl maitoa tai vettä

Valmista ensin pistaasitahna.
Laita monitoimikoneeseen pistaasit, tomusokeri, öljy ja maito. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää nestettä tarvittaessa, jos haluat tahnasta löysempää.

Jäätelöpohja: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito, vaniljasokeri ja vatkaa rauhallisesti vielä hetki. Lisää jäätelömassaan ensin pistaasitahna ja sekoita tasaiseksi. Säästä pistaasitahnaa hieman myös jäätelön päälle.
Lisää tämän jälkeen noin puoli purkkia kinuskia. Lisää vähän kerrallaan ja tarkista makua, ettei jäätelöstä tule liian makeaa. Sekoita kevyesti, että jäätelöön jää kinuskipyörteitä.

Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan.
Laita viimeiseksi jäätelömassan päälle vielä hieman kinuskia ja pistaasitahnaa, kuvio pinnalle kivan raidoituksen saamiseksi.

Pakasta vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.