Sharlotka-omenakakku

Sharlotka on kuohkea omenakakku, joka hurmaa jokaisen syöjän. Reseptissä käytetään niin tuoreita omenoita kuin myös herkullisia Sharlotka-omenapaloja, jotka tuovat kakkuun lisää mehevyyttä.

Helppo leivontaresepti!

Ainekset ja ohje:

Pinnalle

  • kanelia
  • tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka. Voitele myös leivinpaperiarkki ja liimaa se vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista omenista siemenkodat, pese ja leikkaa omenat paloiksi. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on vuoassa riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet. Lusikoi omenoiden päälle Sharlotka-omenapaloja.

Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle kanelia ja tomusokeria. Tarjoa kakku vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai paksun vaniljakastikkeen kanssa.