Pääruoat

Superhelppo Ratatouille-kanapata

Rustiikkinen Ratatouille-kanapata on helppo ja nopea ruoka arki-iltoihin. Kaikki ainekset yhteen pataan ja noin puolen tunnin kuluttua herkullinen ruoka on valmis.

Herkulliset ateriakastikkeet helpottavat arjen kiireissä ja tekevät kasvisten käytöstä helppoa.

Ainekset ja ohje: (4 hlö / 30 min)

  • 1 pkt (n. 500 g) kanan paistileike
  • 1 prk (450 g) Nezhin Ratatouille kasvispata
  • 2 kpl keskikokoista perunaa, ohueksi siivutettuna
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • Maustamiseen: suola, mustapippuri, yrttiseos Provence (tai vastaavia kuivattuja yrttimausteita, timjami, rosmariini, basilika, oregano)
  • 2 rkl tomaattipyree

Tarjoile ruoan kanssa tuoretta leipää.

Laita kanan paistileikkeet öljyllä voidellun padan tai vuoan pohjalle. Mausta kanat suolalla, mustapippurilla, yrittiseoksella. Kuori ja viipaloi perunat todella ohuiksi siivuiksi ja laita pataan. Lisää pataan myös Ratatouille, puolitetut kirsikkatomaatit ja tomaattipyree. Sekoita kevyesti.

Paista pataa 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kunnes kanat ovat kypsiä ja perunat pehmenneet. Tarjoa herkullinen pata tuoreen leivän kanssa. Dippaa leipää padan maukkaaseen liemeen.

Tutustu lisää Nezhin paprika- ja munakoisosalaatteihin täältä.