Lisäkkeet ja välipalat

Tomaatti-mozzarellasalaatti granaattiomenakastikkeella

Tomaatti-mozzarellasalaatti granaattiomenakastikkeen ja neitsytauringonkukkaöljyn kera on sekä helppo että kevyt alkupala tai lisäke.

Ainekset:

2 tomaattia
1 pkt (n. 130 g) mozzarellaa
vihreää salaattia
kourallinen basilikaa
1 kevätsipulin varsi
3 rkl kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä
1 rkl granaattiomenakastiketta

Valmistus:

Hienonna basilikanlehdet ja kevätsipuli esim. morttelissa ja lisää öljy. Pilko salaatti. Viipaloi mozzarella ja tomaatit ohuiksi siivuiksi. Asettele viipaleet limittäin salaatin päälle. Pirskota päälle öljy ja granaattiomenakastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki:

Kylmäpuristettu auringonkukkaöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, karoteenia ja vain vähän tyydyttyneitä rasvoja, joten pähkinäisellä auringonkukkaöljyllä kannattaa maustaa salaattien lisäksi muutkin kasvikset. Auringonkukkaöljy sopii myös leivontaan.

Tallenna