Nauti hapatetusti terveellistä!

Euro-Eastin valikoimasta löydät vatsaystävälliset ja terveelliset fermentoidut suolakurkut ja hapankaalin sekä vastustamattoman hapatetusta kiinankaalista valmistetun Kimchi -salaatin.
Fermentoidut tuotteet on valmistettu hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Hapatetuissa tuotteissa ruuan ravintoarvo ja vitamiinit säilyvät.

Fermentoidut suolakurkut

Euro-Eastin fermentoidut suolakurkut on valmistettu hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Maitohappokäymisen ansiosta venäläiset suolakurkut sisältävät maitohappobakteereja ja niiden herkullinen maku syntyy ilman etikkaa tai sokeria.
Per 100 g suolakurkkuja on vain 49 kJ/ 12 kcal ja hiilihydraatteja 1,4g.

Fermentoidut suolakurkut ovat rapsakoita ja maukkaita! Napsi kurkkuja sellaisenaan tai käytä ruuanvalmistuksessa. Katso hyvät suolakurkku reseptit sivuiltamme – herkkuja suolakurkuista.

Fermentoitu hapankaali

Euro-Eastin hapankaali on valmistettu myös hapattamalla eli maitohappokäymisen avulla. Hapankaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, elimistölle tärkeitä maitohappobakteereja sekä vain vähän energiaa.
Hapankaali sisältää vain per 100 g 69 kJ/ 17 kcal ja hiilihydraatteja 1,5 g.

Hapatettujen elintarvikkeiden säännöllisen nauttimisen sanotaan mm. pitävän vatsan toiminnassa ja vahvistavan vastustuskykyä. Hapankaali sopii ruoanlaittoon monipuolisesti, salaatteihin ja lisäkkeeksi sellaisenaan tai keittoihin, piirakoihin, paistoksiin ja uuniruokiin.
Kokeile luovasti ja ihastu!

Hapatettu kiinankaalisalaatti Kimchi

Kimchi on hapatetusta kiinankaalista valmistettu korealainen salaatti.
Trendikäs korealainen kaalisalaatti Kimchi on hieman tulinen ja hapan maku tekee salaatista vastustamattoman.

Perinteinen Kimchi valmistetaan maitohappokäymisellä, minkä vuoksi se luetaan yhdeksi maailman terveellisimmistä ruoista. Hapattamalla valmistetussa Kimchissä ei käytetä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita.
Kimchi on myös vähäkalorinen hapatettu salaatti, per 100 g 66 kJ/ 16 kcal ja hiilihydraatteja 2,1 g.

Kimchi sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lisättäväksi erilaisiin ruokiin kuten patoihin, munakkaisiin, keittoihin, wokkeihin ja vaikka hotdogiin.
Katso resepti aasialaisvaikutteisesta kaalisalaatista >>