Flan Cake – paahtovanukaskakku

Flan cake

Tämä jälkiruoka vie kielen mennessään, niin hyvää se on!

Flan cake eli paahtovanukaskakku on tunnettu latinalaisena jälkiruokana, millä herkutellaan usein joulun juhlapyhinä ja vuoden tärkeinä juhlahetkinä. Flan Cake tunnetaan myös nimellä taikakakku tai jopa mahdotonkakku. Suklaakakku sekä vanukasmassa paistetaan uunissa samaan aikaan, samassa vuossa ja taikinat vaihtavat paikkaa ylösalaisin paiston aikana. Suklaakakkutaikina kaadetaan vuoan pohjalle ja se nousee vuoan yläosaan paistuessaan. Kumottaessa kakku tarjoiluastialle, paahtovanukkaan pohjana on mehevä suklaakakku. Herkullista taikuutta!

Tee vaikutus vieraisiin tällä upealla jälkiruoalla. Kondensoidusta maidosta valmistuvan silkin pehmeän paahtovanukkaan alla on kostea suklaakakkupohja, koko kakun kruunaa herkullinen karamellikastike. Ja mikä parasta, paahtovanukaskakku on helppo valmistaa. Reseptissä käytetyt ainesosat ovat helposti saatavilla ruokakaupoista.

Ainekset ja ohje:

Karamelli:

Vanukas:

Suklaakakku:

  • 1 pkt Valmis kakkujauhoseos, suklaa, esim. Belbake gluteeniton leivonta-ainekset
    • Jauhoseos
    • 2 kananmunaa
    • 175 g huoneenlämpöistä voita
    • 1 dl kevytmaitoa

Koristeluun:

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele kakkuvuoan reunat ja pohja hyvin voilla.

Avaa karamellisoitu kondensoitu maito, eli kinuski, sekoita lusikalla voimakkaasti, jotta kinuski notkistuu ja sitä on helpompi levittää. Kaada kakkuvuokaan kinuskia, levitä lusikalla tai pullasudilla vuoan reunoille ja pohjalle.

Valmista suklaakakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan, tarkista tarvittavat raaka-aineet pakkauksesta.
Belbake: Laita taikina-ainekset, kananmunat, voi ja maito kulhoon. Sekoita ensin sähkövatkaimen pienimmällä teholla vähän aikaa ja vatkaa siteen noin 2 minuuttia suurimalla teholla, kunnes taikina on kuohkeaa ja kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Kaada suklaakakkutaikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

Vanukas

Vanukkaasta tulee tasainen ja silkin pehmeä, kun sekoitat ainekset tehosekoittimessa, mutta yhtä hyvin ainekset voi sekoittaa käsin vispilällä.

Riko kananmunat tehosekoittimeen, surauta rakenne nopeasti rikki. Lisää joukkoon kondensoitu maito, kerma ja vanilja-aromi. Aja tasainen massa, noin 1 minuutin. Kaada vanukasmassa suklaakakkutaikinan päälle. Parhaan tuloksen saamiseksi, siivilöi vanukasmassa siivilän läpi suklaakakkutaikinan päälle.

Aseta kakkuvuoka isoon uunivuokaan. Kaada kuumaa vettä uunivuokaan, niin että vesiraja tulee noin puoleen väliä kakkuvuokaa. Varmista, ettei kakun sisään pääse vettä. Peitä kakkuvuoka kevyesti foliolla. Siirrä varovasti uuniin. Varo kuumaa vettä. Paista kakkua vesihauteessa 1 tunti – 1 tunti 30 minuuttia.

Tarkista kakun kypsyys tunnin kohdalla. Mikäli kakku on vielä löysää, jatka kypsennystä 15 minuuttia kerrallaan. Viimeisen 10 minuutin aikana voit myös poistaa vuokaa peittävän alumiinifolion. Nosta kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja anna sen sitten vetäytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai mieluiten yön yli.

Ennen tarjolle laittamista, laita kakku muutamaksi minuutiksi lämpimään vesihauteeseen, tämä auttaa kakkua irtoamaan vuosta. Kuivaa pohja ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Valuta valmiin kakun päälle vielä kinuskia, viimeistele marjoilla sekä paahdetuilla pekaanipähkinöillä.