Kylmä punajuurikeitto

Kylmä kesäinen punajuurikeitto

Raikas punajuurikeitto maistuu kuumana kesäpäivänä.
Kylmä punajuurikeitto on helppo valmistaa ja kevyemmän version saat jättämällä halutessasi perunat pois.
Katso alta ohjeviedo, kokeile ja ihastu!

Ohje ja ainekset:

  • 1 prk (480g) Euro-East punajuurisalaattia
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 3 retiisiä
  • ½ kurkku
  • 1 kesäsipulin varsi
  • nippu tilliä
  • 1,5 prk (n. 7,5 dl) vettä
  • n. 1,5 rkl etikkaa (10 %)

Lisää kulhoon silputtu tilli ja viipaloidut kesäsipulit. Kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat. Raasta kurkku, retiisit ja keitetyt kananmunat. Sekoita kaikki keskenään ja lisää punajuurisalaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1,5 punajuuripurkillista vettä ja makusi mukaan etikkaa. Koristele smetanalla ja nauti!