Rasstegai – sienipiiraat
Ainekset
Taikina:
2 dl maitoa
15 g hiivaa (= n. 5 g kuivahiivaa)
1 kananmuna
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Täyte:
1 prk siitakesieniä (300 g)
1 sipuli
2 rkl voita
100 g pekonia
120 g smetanaa
mustapippuria
suolaa
timjamia
1 kananmuna
Valmistus
- Laita ensin sienet likoamaan veteen.
- Valmista tämän jälkeen taikina. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää sitten yksitellen kananmuna, suola ja vähitellen vehnäjauhot. Alustamisen lopussa lisää joukkoon pehmeä voi. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. puoli tuntia.
- Tee tällä välin täyte. Kaada vesi pois sienistä. Hienonna sipuli, pekoni sekä valutetut sienet. Paista pekonit pannulla rapeiksi, nosta talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois. Kuullota sipuli voissa, lisää sienet ja jatka paistamista kunnes neste on haihtunut. Ota pannu pois liedeltä, lisää smetana ja mausteet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten puolikas kananmuna.
- Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta haluamasi kokoisia pyöreitä paloja, nosta pellille ja pane ruokalusikallinen täytettä ympyrän keskelle. Rypytä reunat piirakan päälle kuten tekisit karjalanpiirakoita.
- Voitele piirakoiden reunat lopulla kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.