Kulibiak marinoiduilla sienillä
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g voita
1 tlk (250 g) maitorahkaa
Täyte:
2 dl riisiä
vettä, suolaa
1 dl tilliä hienonnettuna
400 g marinoituja sieniä, esim. koivunkantosieniä
suolaa, pippuria
4 keitettyä kananmunaa
Voiteluun: muna
Valmistaminen:
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhoseos voihin. Sekoita maitorahka nopeasti taikinaan. Painele taikina tasaiseksi levyksi kelmun päälle, kääri kelmuun ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Mausta tuoreella tillillä. Vatkaa voiteluun tarkoitetun kananmunan rakenne rikki ja lisää siitä reilu puolet riisin joukkoon. (Voit lisätä riisiin myös tilkan kermaa.)
Kauli rahka-voitaikina suoraan leivinpaperin päälle pellille koko pellin kokoiseksi levyksi. Levitä riisi taikinalevyn keskelle pitkittäin. Valuta sienet ja lusikoi riisin päälle. Puolita keitetyt munat ja laita puolikkaat sienien päälle niin, että kananmunaa tulee koko pituudelle.
Käännä taikinan pitkät sivut täytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen. Sulje molemmat päät. Taputtele saumat hyvin kiinni ja voitele piirakka. Pistele taikinan pintaan haarukalla reikiä sinne tänne. Paista kulibiak-piirasta ensin 225-asteisessa uunissa alatasolla 20 minuuttia. Laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Resepti: Jyrki Tsutsunen