Tattariletut
Gluteenittomat ja vegaaniset tattariletut sopivat nautittavaksi blini-illalliselle.
Ainekset ja ohje (n. 8 lettua)
1 dl tattarijauhoja
1 rkl psylliumia
2 dl kasvimaitoa
1 tl ruokasoodaa
suolaa
öljyä paistamiseen
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja anna seistä 5 minuuttia. Kuumenna pannulla hiukan öljyä ja sekoita taikinaa vielä ennen paistoa. Paista sitten taikinasta pannulla pieniä lettuja. Käännä letut vasta, kun näet, että reunoissa on hyvä väri.
Tarjoile letut Euro-Eastin vegaanisen kaviaarin ja vegaanisen majoneesin tai kaurafraichen kera. Punasipulin sijaan, saat kevät- tai ruohosipulilla raikkautta kokonaisuuteen.
Resepti ja kuva: Alexander Trivedi, Aitoa arkiruokaa -blogi