Beskrivning
Påse med rostade helkornsbovetegryn, 1 kilo. Bovetegryn kokar snabbt (cirka 10 minuter) och är naturligt glutenfria (med undantag för andra sädesslag som behandlas i samma anläggning). Bovetegryn är hela bovetefrön från vilka det oätbara skalet har tagits bort. Nutritionsmässigt är bovetegryn en utmärkt alternativ för sidorätter.
Bovetegryn är mångsidiga i matlagning. Du kan snabbt göra en läcker sidorätt till kött- eller vegetariska rätter, risotto eller en matig sallad. Du kan också lägga till bovetegryn i grytor och gratänger eller göra en traditionell ugnslagad gröt.
Serveringsförslag: Du kan också njuta av bovetegryn för en söt längtan genom att lägga till honung, socker, kanel, torkad frukt eller nötter till kokt bovetegryn
Ytterligare information
Vikt | 1,01 kg |
---|---|
Ainesosat_fi | Ainesosat: täysjyvätattari, kuorittu ja paahdettu (Fagopyrum esculentum lajikkeet “"Vokė", "Volma", "Astra", "Smuglianka", "Kora"). Saattaa sisältää jäämiä gluteenista. |
Ingredienser_sv | Ingredienser: helkornsbovete, skalad och rostad (Fagopyrum esculentum). Kan innehålla spår av gluten. |
Ingredients_en | Ingredients: wholemeal buckwheat (roasted). May contain small amounts of other grains. |
Ингредиенты_ru | Состав: гречневая крупа (обжаренная). Может содержать небольшое количество других зерновых культур. |
Lisätiedot_fi | Valmistusohje 2 annosta : Huuhtele tattari .Lisää kattilaan 400 ml vettä ja hiemän suola.Veden kiehuessa lisää 200 g tattaria.Keitä miedolla lämmöllä kannen alla n.10 min kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Säilytys: Säilytettävä kuivassa. |
Lisätiedot_sv | Beredningsinstruktioner för 2 portioner: Skölj bovetet. Tillsätt 400 ml vatten och lite salt i grytan. När vattnet kokar, tillsätt 200 g bovete. Förvaring: Förvaras torrt. |
Lisätiedot_en | Preparation instructions for 2 servings: Rinse the buckwheat. Add 400 ml of water and a little salt to the pot. When the water boils, add 200 g of buckwheat. torage: dry and cool, protected from strong odors. Country of origin: Lithuania |
Lisätiedot_ru | Приготовление 2-х порций: гречку промыть. Добавить в кастрюлю 400 мл воды и немного соли. Когда вода закипит, добавить 200 г гречки. Варить на слабом огне под крышкой около 10 минут, пока вода не выпарится.Дать отстояться под крышкой 10 мин. |
Ravintosisältö_fi | energia/energi/energy: 1439 kJ / 340 kcal |
Ravintosisältö_sv | energia/energi/energy: 1439 kJ / 340 kcal |
Ravintosisältö_en | energia/energi/energy: 1439 kJ / 340 kcal |
Ravintosisältö_ru | Энергия: 1439 кДж / 340 ккал |
Gluteeniton | Kyllä |
Laktoositon | Kyllä |
Vegaaninen | Kyllä |
Ei lisättyä sokeria | Kyllä |
Valmistaja | Dovgan Lasu LT |
Myyntierä | 10 |