Tattarisuurimot 1 kg
Venäjällä tattari on erityisen suosittua ja tattaria syödään usein riisin ja perunan sijasta. Nauti tattaria lisukkeena, valmista risotto tai lisää pata- ja laatikkoruokiin. Myös tattarisuurimoista valmistettu puuro on herkullista ja ravitsevaa.
Tattarisuurimot kypsyvät nopeasti (keittoaika n. 10 min).
Ravintoarvoiltaan tattari on erinomainen lisäkevaihtoehto. Tattari on hyvä raudan, kalsiumin, fosforin, magnesiumin ja kaliumin lähde. Tattari sisältää keholle välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraattia ja proteiinia. Etenkin lysiini-aminohappoja tattarissa on runsaasti.
Tuotetiedot
Ainesosat: | täysjyvätattari (paahdettu). Saattaa sisältää pieniä määriä muita viljoja. |
Säilytys: | kuivassa ja viileässä, suojattava voimakkailta hajuilta. |
Nettopaino: | 1000 g |
Art. Nr: | 51011000 |
EAN kpl: | 4032549002340 |
EAN ME: | 4032549002777 |
ME: | 10 pss |
Alkuperämaa: | EU-maat ja muu kuin EU-maat |
Ravintosisältö per 100 g
energia: | 1542kJ / 364 kcal |
rasva: | 2,9 g |
josta tyydyttynyttä: | 0,6 g |
hiilihydraatit: | 71 g |
joista sokereita: | 2,0 g |
ravintokuitu: | 0,8 g |
proteiini: | 13 g |
suola: | 0,04 g |
Valmistusohje
Huuhtele tattarisuurimot vedellä. Keitä tattarisuurimoita kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää keitettyyn tattariin makusi mukaan suolaa, pippuria, muskottipähkinää, meiramia, timjamia, persiljaa, ruohosipulia ja smetanaa tai juustoraastetta. Kokeile tattaria myös hunajan, sokerin, kanelin tai rusinoiden ja pähkinöiden kera.