Pääruoat

Pelmeneistä valmistettava tomaattinen vuoka

Venäläisen keittiön klassikoihin kuuluvista pelmeneistä valmistat helposti koko perheelle täyttävän ja riittoisan aterian. Nopeiden alkuvalmistelujen jälkeen mehevä vuoka kypsyy itsekseen uunissa kermaisessa tomaattikastikkeessa.

Vuoka hurmaa maullaan ja helppoudellaan.

Ainekset ja ohje:

Pelmenien keitinvesi

  • 2 l vettä
  • 0,5 rkl suolaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 4 kpl kokonaista maustepippuria

Lisää jäiset pelmenit kiehuvaan suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä maustettuun veteen. Keitä pelmeneitä puolet pakkauksen keitto-ohjeesta, noin 4 minuuttia. Sekoita kerran varovasti esimerkiksi lusikalla, jotta pelmenit eivät tartu kiinni toisiinsa. Kaada vesi pois kattilasta tai nosta pelmenit reikäkauhan avulla vuokaan.

Voitele uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle noin puolet esikeitetyistä pelmeneistä ja ripottele päälle kuivattua oreganoa. Kaada pelmenien päälle yks vihannessekoituspussi sekä puolet tomaatti-valkosipulikastikkeesta. Toista toinen kerros samalla tavalla − lisää loput pelmenit, pussi vihannessekoitusta ja loput kastikkeesta.

Viimeisimpänä kaada vuokaan ruokakerma ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Taschki-pelmenit kuuluvat K-ryhmän ruokakauppojen sekä Turun Osuuskaupan valikoimiin. Tutustu tästä Taschki-pelmenit valikoimaan >>