Euro-East Oy

Euro-East Oy on vuonna 1996 perustettu suomalainen maahantuontiyritys, joka vie sinut tutustumaan itäeurooppalaisen keittiön ruokakulttuureihin. Missionamme on tehdä perinteistä ruokakulttuuria tunnetuksi sekä tarjota mahdollisuutta tutustua erilaisiin makuihin maailmalta.

Maahantuomme laadukkaita ja vastuullisesti valmistettuja ruokatuotteita ympäri Eurooppaa kuten Puolasta, Latviasta, Kroatiasta, Bulgariasta, Ukrainasta, Moldovasta sekä Euroopan ulkopuolelta Azerbaidzhanista.

Itäeurooppalaisen keittiön herkkujen myynnissä ja markkinoinnissa olemme alan markkinajohtaja:
tuotteitamme on saatavilla jo kaikista hyvin varustetuista ruokakaupoista ympäri Suomen ja HoReCa-tukuista.

Laajasta tuotevalikoimasta löytyy makuelämyksiä kaikille hyvän ruoan ystäville. Meille on erityisen tärkeää tuotteiden vastuullinen valmistus, hyvä laatu ja aito maku.

Kehitämme jatkuvasti tuotevalikoimaamme, jotta voimme tarjota asiakkaille
maukkaita, terveellisiä sekä laadukkaita tuotteita niin arkeen kuin juhlaan, jotka maistuvat kuin kotona tehdyiltä.

Vastuullisuus

Euro-East Hiilijalanjälkiraportti vuodelta 2023

Liiketoiminta

Elintarvikealantoimijana vastuullisuus on meille tärkeä osa jokapäiväisessä toiminnassa. Noudatamme liiketoiminnassa lain mukaisia standardeja. Euro-East kehittää liiketoimintaa elintarviketeollisuuden vaatimalla tasolla huolehtien tuotteiden laadusta, eettisestä tuottamisesta, turvallisuudesta sekä pienentämällä ympäristökustannuksia oman toimintansa osalta. Huomioimme yritystoiminnassamme kestävän kehityksen periaatteet ja päämäärät.

Yritystoiminta on tasa-arvoista henkilöstön kuin yhteistyökumppaneiden kesken. Me Euro-Eastilla emme hyväksy syrjintää tai lahjontaa millään tasolla. Koemme myös yhteiskunnan tukemisen tärkeäksi. Pyrimme minimoimaan ruokahävikkiä oikein mitoitetuilla tilauksilla sekä teemme yhteistyötä järjestöjen kanssa vähävaraisten auttamiseksi.

Henkilöstö

Euro-Eastilla henkilöstö on sitoutunut tehtäviinsä ja kaikki työskentelevät turvallisen sekä vastuullisen elintarvikealan edistämiseksi.

Työssään henkilöstä on oikeutettu reiluun kohteluun sekä tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin. Työyhteisössä luodaan mahdollisuus ammattitaidon sekä osaamisen kehittämiseen. Olemme sitoutuneita toimimaan terveyden sekä turvallisuuden hyväksi. Työterveyshuolto on keskitetty ja kokonaisvaltainen työnhyvinvointi on tärkeä tekijä yrityksen menestymisessä.

Tuotteet

Maahantuojana meille on tärkeää, että tarjoamamme tuotteet ovat laadukkaita, tuotettu vastuullisesti sekä ovat turvallisia. Kaikkien tuotteiden tuoteturvallisuus sekä tuotetietojen oikeellisuus ovat meille tärkeimpiä asioita. Keromme kuluttajille tuotteiden oikeelliset ravintosisällöt, raaka-aineet ja allergeenit lainsäädännön vaatimuksien mukaisesti sekä lisäämme läpinäkyvyyttä tuotteista kertomalla tuotteiden sekä raaka-aineiden alkuperämaat.

Tuotteitamme toimitetaan meille vain sertifioiduilta tavarantoimittajilta, näin voimme olla varmoja, että tuotteet ovat kansainvälisten sertifikaattien mukaisia. Tuotteille suoritetaan säännöllisesti laboratoriotutkimuksia, joissa selvitetään tuotteiden raja-arvot sekä vaadittavat pakkausmerkinnät. Euro-Eastille on tärkeää myös tietää tuotteiden alkuperä- ja valmistusmaa sekä olla tietoisia hankintaketjun vastuullisuudesta.

Olemme LUOMU sertifioitu maahantuoja. Tuotevalikoimamme kehittyessä etsimme valikoimaamme jatkuvasti myös uusia luomutuotteita, jotta voimme palvella kuluttajia entistä laajemmin. 

Tuotevalikoimastamme löytyy MSC-sertifioituja kalatuotteita. Haluamme tarjota kuluttajille kestävän kalastuksen mukaisesti sertifioituja tuotteita ja omalta osaltamme turvata kalakantoja sekä merien hyvinvointia. Pyrimme, että kaikki kalatuotteemme tulevat olemaan MSC-sertifioituja tuotteita. Tuotevalikoimamme kehittyessä etsimme valikoimaamme jatkuvasti myös uusia luomutuotteita, jotta voimme palvella kuluttajia entistä laajemmin.

Haluamme olla lähellä kuluttajia. Kuluttajien kanssa pidämme aktiivisesti yhteyttä asiakaspalvelumme sekä sosiaalisen median kautta. Kuluttajakentältä saamme tärkeää palautetta ja näin ollen pystymme tekemään tuotekehitystä myös yhdessä kuluttajien kanssa. Aktiivinen yhteydenpito korostaa palvelun aktiivista ja läpinäkyvää roolia.

Asiakkaat / Yhteistyökumppanit

Toimitamme tuotteitamme Suomen suurimpiin kaupan alan keskusliikkeisiin. Lisäksi palvelemme tukku-, ravintola- ja cateringasiakkaita.

Yrityksemme strateginen tavoite on saavuttaa ja säilyttää luotettavan ja merkittävän tavaratoimittajan asema. Pitkä kokemus tukku- ja jälleenmyynnistä takaa toimijoille osaavan ja luotettavan yhteistyökumppanin. Toimimme nopeasti ja joustavasti asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kohtaan. Jokaista yhteistyökumppania kohdellaan ammattimaisesti, objektiivisesti sekä tasapuolisesti ilman henkilökohtaisen edun tavoittelua. Teemme yhteistyötä yrityksien kanssa, joiden odotamme noudattavan samoja toimintatapoja sekä säädöksiä yritystoiminnassaan.

Panostamme asiakaslähtöiseen ajatteluun sekä kestäviin asiakassuhteisiin. Meille on tärkeää asiakastarpeiden tyydyttäminen, tämän vuoksi kuuntelemme tarkasti kentältä tulevaa palautetta, jolloin tuotekehitys on jatkuvaa ja tuoretta. Viestinnässämme pyrimme olemaan johdonmukaisia sekä riittävän tarkkoja, jotta kaikille sidosryhmiemme jäsenille muodostuu oikeanlainen kuva Euro-Eastin toiminnasta.

Ympäristö

Euro-Eastilla kannetaan vastuuta ympäristön hyvinvoinnista. Kaikki yrityksen tuottama jäte kierrätetään ja lajitellaan. Tuottajavastuusopimuksella RINKI OY:n kanssa edistämme tuomamme pakkausmateriaalien kestävää kierrätystä. Elintarvikealalla tuotteiden kuljetus aiheuttaa kustannuksia ja päästöjä, joten suunnittelemme tuontimme kustannustehokkaasti ja näin pyrimme pienentämään ympäristövaikutuksia – vähentämällä energiankulutusta sekä toiminnasta aiheutuvia päästöjä. Teemme yhteistyötä CorboLink:in kanssa seurataksemme reaaliaikaisesti oman toiminnan hiilijalanjälkeä.

Tuotekehityksessä pyrimme vähentämään ylimääräisen muovin käyttöä ja tuotepakkauksissa suosimme lasia sekä muita kierrätettäviä materiaaleja.