Usein kysyttyä

Missä tuotteita myydään?

Euro-Eastin tuotteita löydät jo lähes kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista ympäri Suomen. Jakelukanavamme toimii suurimpien keskusliikkeiden kautta ja tuotteitamme myydään esimerkiksi K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa, K-marketeissa, Prismoissa ja S-marketeissa sekä Tokmanneilla ja Puuiloissa. Tuotteiden saatavuuden kaupastasi voit tarkistaa kauppojen omista verkkokaupoista. Nyt voit ostaa valikoituja tuotteita myös Euro-Eastin omasta verkkokaupasta.

Mitä tehdä jos tuotteita ei löydy omasta lähikaupasta?

Jos tuotetta ei ole hyllyssä, kannattaa aina esittää toiveita suoraan kaupan henkilökunnalle.

Missä tuotteet valmistetaan?

Pääosa tuotteistamme valmistetaan EU:n alueella. Muutamia tuotteita tuomme myös Euroopan ulkopuolelta-Azerbaidzhanista. Kaikki valmistajamme ovat valikoituneet tarkkojen laatukriteerien kautta ja valvomme jatkuvasti valmistusprosesseja sekä tuotteiden korkeaa laatua. Kaikki täyttävät 100 %:sti Suomen tarkan lainsäädännön elintarviketuonnin osalta. Laatu on meille kunnia-asia!

Yrityksemme on rekisteröity GS1-järjestelmään ja tiedot tuotteista on julkaistu Synkka-tuotetietopankkiin.

Miten kauan avatut säilykkeet säilyvät jääkaapissa?

Säilymisaika vaihtelee tuotteittain ja siihen vaikuttavat erilaiset seikat, kuten tuotteessa olevat säilöntäaineet, säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia. Avatut kalatäyssäilykkeet säilyvät jääkaapissa vain noin 2-3 vrk. Vihannessäilykkeissä säilyvyysajat ovat pidemmät, jopa useita viikkoja, mutta avaamisen jälkeen tarkkaa aikaa säilyvyydelle ei voida antaa, koska tähän vaikuttavat usein kuluttajan tuotteen käyttö ja käsittelyhygienia. Säilyvyyden takaamiseksi tuotteita kannattaa aina ottaa puhtailla ottimilla ja pitää käytön yhteydessä pöydällä mahdollisimman vähän aikaa.

Elintarvikkeen syömäkelpoisuus selviää parhaiten maistamalla ja haistamalla. Jos tuote näyttää ja tuoksuu samalta kuin aina ja maistuu hyvältä, voi sitä käyttää.

Suolakurkuissa samea liemi, onko tuote pilalla?

Euro-Eastin suolakurkut ovat valmistettu hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Tämä perinteinen maitohappokäyminen samentaa kurkkujen lientä. Liemen sameutta tai pohjalla näkyvää valkoista ei siis kannata pelästyä, vaan ne kuuluvat asiaan. Maitohappokäymisen avulla valmistettujen elintarvikkeiden sanotaan olevan vatsaystävällisiä.

Avaamisen ja käytön jälkeen suolakurkut saattavat pilaantua herkästi, mikäli purkkiin pääsee sinne kuulumaton bakteeri esimerkiksi haarukasta. Ota siis vain puhtailla ottimilla. Pilaantuneiden suolakurkkujen tai liemen pinnalla on tällöin selkeästi homepilkkuja.

Suolakurkut säilyvät hyvänä pidempään, jos säilytät ne maitohappoliemen alla.

Hapatettu tuote on pastöroitu. Onko kaikki hyvät bakteerikannat kuolleet?

Pastöroinnissa tuotteet kuumennetaan nopeasti ja kehittyneen tekniikan sekä nykyaikaisten laitteiden ansiosta hapatettujen tuotteiden vitamiinien ja mineraalien menetykset minimoidaan tuotantoprosessissa.

Pastöroinnilla pidennetään elintarvikkeen säilyvyyttä ja turvallisuutta parannetaan tuhoamalla mahdolliset tautia aiheuttavat mikrobit.
Pastöroidut tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita.