Mocktailit ja cocktailit – Ihanat kesäjuomat!

Kesällä nautitaan raikkaita ja herkullisia juomasekoituksia. Matala-alkoholipitoiset drinkit ovat erittäin hyviä ja suosittuja vaihtoehtoja illanistujaisiin ja helteisiin kesäpäiviin. Tee juomista trendikkäitä aikuisten terästettyjä drinkkejä tai nauti maukas alkoholiton versio eli mocktail. Katso alta juomasuositukset ja valmista nyt kotona suosittuja drinkkejä kesän juhliin! Matala-alkoholiset kesäcocktailit hurmaavat herkullisilla makuyhdistelmillä – raikkautta ja aistikkuutta.

Juomien pohjana on käytetty mehuja joiden makumaailma tulee suoraan luonnosta. Koivunmahla on luonnon oma energiajuoma, joka sopii upeasti niin juhla- kuin janojuomaksikin. Dovgan Koivunmahlamehu on maustettu mintulla, mikä on raikas ja herkullinen makuyhdistelmä. Se on loistava pohja kesän juomasekoituksille, mutta maistuu myös sellaisenaan ruoka- tai janojuomana. Dovgan Koivunmahlamehu sisältää 91 % koivunmahlaa.

Euro-Eastin granaattiomenamehut ovat 100 % täysmehuja ilman lisättyä sokeria tai säilöntäaineita. Kypsien granaattiomenoiden siemenistä puristetaan täyteläistä, upean väristä, mehua.  Granaattiomenamehun maku on uniikki; mehu on samaan aikaan sekä hieman hapanta että makeaa. Granaattiomenamehu on valmista juotavaa sellaisenaan. Smoothieen ja juomasekoituksiin granaattiomenamehu sopii erityisen hyvin, sillä sen syvä väri tekee juomasta herkullisen punaisen.

Björk spritz

Matala-alkoholinen kesäjuoma sopii aperitiiviksi sekä juhladrinkiksi. Seljankukkalikööri nostaa koivunmahlamehun minttuaromia entisestään, makumaailma on todella kepeä ja raikas.

Ainekset ja ohje:

Rakenna viinilasiin jäiden päälle koristele mintulla ja limen siivulla.

Resepti yhteistyössä: Rica Bar 

Kuvat: MiNi Visuals

Pomegroni

Pomegroni on aistikas aperitiivi juhliin. Tuore basilika sekä granaattiomenamehu luovat makuparin negroni-tyyliselle drinkille. Matala-alkoholinen juhlajuoma vuoden jokaisiin juhliin.

Ainekset ja ohje:

Mittaa kaikki ainesosat ja tuore basilika sekoituslasiin. Lisää sekoituslasiin runsaasti jäitä ja hämmennä lusikalla. Siivilöi jäähdytettyyn coupette-lasiin ja koristele sitruunatwistillä.

Resepti yhteistyössä: Rica Bar 

Kuva: MiNi Visuals

Koivunmahla mule

Laita lasin pohjalle mintun lehtiä ja limen lohkot, murskaa niitä hieman esimerkiksi lusikalla. Laita lasiin muutama jääpala, kaada lasi puolilleen koivunmahlamehua ja täytä loput ginger ale -limonadilla. Pyöräytä maut sekaisin lusikalla ja viimeistele kesäjuoma limensiivulla. Nauti!

Aikuisten juhlajuoma syntyy, kun lisäät juomaan 4 cl vodkaa.

Granaattiomena spritzer

Granaattiomena spritzer on todella raikas ja kauniin värinen kesädrinkki.

  • 2 osaa Euro-East Granaattiomenamehua
  • 2 osaa Proseccoa tai alkoholitonta Proseccoa (kuivaa kuohuviiniä)
  • Kivennäisvettä (top soda)
  • Runsaasti jäitä
  • Koristele hedelmillä marjoilla tai granaattiomenan siemenillä

Kaada lasiin granaattiomenamehu ja kuohuviini. Lisää lasiin jäät ja sooda vesi. Pyöräytä maut sekaisin ja nauti!

Vadelmainen koivunmahlabooli

Tarjoa raikasta boolia kesäjuhlissa tai ota mukaan piknikille.
Alkoholittoman version saat jättämällä alkoholin pois, jolloin booli sopii myös lapsille.

Kaada boolimaljaan 1 litra Mintunmakuista koivunmahlamehua sekä 1 litra vadelmalla maustettua kivennäisvettä. Lisää 2 dl vodkaa tai muuta kirkasta viinaa. Lisää 200 g tuoreita vadelmia ja runsaasti mintunlehtiä. Sekoita ja viimeistele booli jääpaloilla.

Kesäinen Granaattiomena-mocktail

Raikas kesäjuoma sammuttaa janon ja maistuu juhlissa alkumaljana tai piknikillä ruokajuomana.

Kaada ensin lasin pohjalle granaattiomenamehua, lisää kivennäisvesi, jäät sekä jäiset mansikat. Nauti kuumana kesäpäivänä!

Yhteen lasiin tulee noin desi granaattiomenamehua. Määrää voi säädellä maun mukaan. Maustettu kivennäisvesi antaa hieman makeutta juomaan, mikäli kaipaat lisämakeutta voi kaataa juomaan vähän mansikan- tai vadelmanmakuista mehutiivistettä.

Alkumalja Koivunmahlamehusta

Koivunmahlamehu sopii hyvin yhteen kuivan kuohuviinin kanssa, tässä kaksi reseptiä:

1.Kaada kuohuviinilasi puolilleen mintunmakuista koivunmahlamehua ja täytä loppuosa lasista kuivalla kuohuviinillä. Tarjoile heti.

2.Jäädytä Mintunmakuisesta koivunmahlamehusta jääpaloja. Murskaa jääpalat ja lusikoi jäärouhetta kuohuviinilasi noin puolilleen. Täytä lasi kuivalla kuohuviinillä. Tarjoa heti!

Koivunmahlamehua sekä granaattiomenamehua löydät mm. S-ryhmän ja K-ryhmän ruokakaupoista, Puuiloista, Tokmannilta, Kärkkäiseltä sekä Euro-Eastin omasta verkkokaupasta.