Granaattiomenaglögi

Glögi granaattiomenamehusta

Granaattiomenamehusta valmistat helposti mausteista glögiä, joka sopii joulun lisäksi koko talveen. Granaattiomenaglögi tuo vaihtelua perinteisiin glögeihin ja sopii kauniisiin pulloihin säilöttynä vaikka joululahjaksi.

Katso lopusta herkullisen aperitiivijuoman resepti pikkujouluihin tai joulupöytään.

Glögi granaattiomenamehusta

Laita granaattiomenamehu, hunaja ja mausteet kattilaan. Kuumenna ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet, kaada laseihin ja nauti lämpimänä.

Glögiä voit halutessasi makeuttaa lisää oman makusi mukaan hunajalla tai sokerilla. Nauti granaattiomenaglögi joulutorttujen ja -pipareiden kera.

* Mausteina voit käyttää myös 4 tl valmista glögimaustesekoitusta.

Granaattiomena-punaviiniglögi (neljälle)

4 dl granaattiomenatäysmehua (100 %)
4 dl vettä
1 dl appelsiinin mehua
4 tl glögimaustetta
1 dl punaviiniä

Laita granaattiomenamehu, vesi, appelsiinista puristettu mehu sekä mausteet kattilaan. Kiehauta, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Lisää viini ja lämmitä, älä kuitenkaan anna kiehua. Siivilöi mausteet ja nauti lämpimänä. Voit halutessasi lisätä juomaan oman makusi mukaan sokeria.

Granaattiomena-siideriglögi (neljälle)

4 dl granaattiomenatäysmehua (100 %)
6 dl omenasiideriä
1 tl kokonaisia neilikoita
1 kanelitanko
1 dl appelsiinin mehua

Laita kaikki aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Älä anna glögin kiehua. Siivilöi ja tarjoile.

Aperitiivi granaattiomenamehusta – Pomegroni

Pomegroni on aistikas aperitiivi juhliin. Tuore basilika sekä granaattiomenamehu luovat makuparin negroni-tyyliselle drinkille. Matala-alkoholinen juhlajuoma.

Resepti yhteistyössä: Rica Bar 

Ainekset ja ohje:

Mittaa kaikki ainesosat ja tuore basilika sekoituslasiin. Lisää sekoituslasiin runsaasti jäitä ja hämmennä lusikalla. Siivilöi jäähdytettyyn coupette-lasiin ja koristele sitruunatwistillä.

Kuva: Mini Visuals

Tallenna

Tallenna

Tallenna