Hapankaali-coleslaw
20 annosta à 140 g
Perinteinen coleslaw maistuu vieläkin paremmalta kun lisäät joukkoon hapankaalia. Resepti on mitoitettu ammattikeittiöön, mutta voit helposti puolittaa raaka-aineiden määrät. Raikas coleslaw maistuu etenkin makkara- ja liharuokien lisäkkeenä.
Ainekset:
1,360 kg Euro-East hapankaali, valutettu
0,900 kg valkokaali, suikaloitu
0,200 kg porkkana, raastettu
0,160 kg punasipuli, hienonnettu
0,300 l majoneesi ”Provansal”
0,050 l sinappi
1 rkl tulinen kastike ”Adjika”
0,25 rkl sokeri
1 rkl sitruunamehu
1 rkl siideriviinietikka
0,5 tl mustapippuri, rouhittu
Valmistus:
Sekoita kasvikset ja hapankaali ilmavasti keskenään. Yhdistä kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Sekoita kastike salaattiin ja anna vetäytyä kylmässä hetki ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi