Kuohkea kahvikakku kondensoidusta maidosta
Kondensoitu maito makeuttaa kakun taikinaa juuri sopivasti sekä kakusta tulee kuohkea ja pehmeä. Tarjoile kakkusiivujen kanssa kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita, tai sesongissa olevia marjoja.
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 1 prk Dovgan kondensoitua maitoa
- 4 kananmunaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl vaniljauutetta
Päälle: tomusokeria
Lisäksi: kermavaahtoa, mansikoita (sesongin marjoja)
Mittaa ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes ainekset on sekaisin ja kuohkeaa. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 – 40 min., kunnes kakku on kypsä.
Anna kakun jäähtyä ja poista vuoasta. Sihtaa päälle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon ja mansikoiden kera.
Resepti ja kuva pr-yhteistyö: Maistuis varmaan sullekin