Letut kondensoidusta maidosta
Nämä makoisat kesäletut on helppo tehdä liedellä tai ulkotulella vaikka mökillä. Resepti on luontaisesti gluteeniton. Voit muuntaa sen vehnäjauhoreseptiksi, kun laitat vehnäjauhoja noin 1.5 dl tärkkelyksen asemasta.
Tarvitset:
• 1 tölkki Dovgan kondensoitua maitoa, tai karamellisoitua kondensoitua maitoa (397 g)
• 1 tölkillinen kananmunia (5-6 kpl)
• 1 tölkillinen vettä (307 ml)
• noin 1/2 tölkillistä peruna-, tapioka-, ohra- tai maissitärkkelystä (n. 150 ml)
• vajaa teelusikallinen suolaa
• voita tai margariinia paistamiseen
Valmistusohje:
1. Kaada kondensoitu maito kulhoon.
2. Mittaa sekaan kananmunat ja vatkaa kevyesti.
3. Lisää vesi ja vatkaa jälleen kevyesti.
4. Lisää suola ja tärkkelys. Vatkaa kunnes tärkkelys on sekoittunut nesteeseen.
5. Paista kullankeltaiseksi molemmin puolin.
6. Tarjoile lämpimänä.
Resepti ja video: Helena Kemppainen