Lohi-punajuurileivos

Lohi-punajuurileivos

Kaunis lohi-punajuurileivos sopii juhlaviin hetkiin, niin kesäjuhliin kuin joulupöytäänkin.
Helppo valmistaa.

20 annosta

Ainekset:

Jos haluat pienemmän annokset (10 palaa), puolita määrät.

600 g mallasleipärouhe
200 g voisula
800 g tuorejuusto
400 g creme fraiche
300 ml kuohukerma, vaahdotettu
28 g liivatelehti, liotettu
100 + 100 ml sitruunamehu
480 g Euro-East punajuurisalaatti, valutettu
8 rkl Euro-East piparjuuritahna
400 g savulohi, hienonnettu
1 dl tillisilppu
mustapippuri
105 g Euro-East Vegan cavi’ar

Irtopohjavuokia

Valmistus:

Sekoita leipä ja voi.
Yhdistä juusto, creme fraiche, kermavaahto ja sitruunamehuun liotettu liivateseos. Lisää puoleen seoksesta soseutettu punajuuri ja piparjuuritahna, mausta.
Toiseen lohi, tilli ja loppu sitruunamehu.

Painele leipä vuokaan. Lisää lohi- ja punajuurimassat. Petiä tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä 12h ja koristele esim. piparjuurikermalla, kylmäsavulohella ja vegaanikaviaarilla.

Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi