Mansikkaraitajäätelö
Tämä mansikkajäätelö on ihanan raikas ja täyteläinen herkku, joka maistuu kesän parhaat mansikat ja kermaisen kondensoidun maidon makeus.
Ainekset:
Mansikkajäätelöön:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria/vaniljauutetta
- 1 prk (n. 397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- 250 g tuoreita mansikoita
Mansikkaraidalle:
- 250 g tuoreita mansikoita
Valmistusohjeet:
- Mansikkaraita:
- Pese ja perkaa mansikat. Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Voit halutessasi siivilöidä soseen jos haluat sen ilman siemeniä.
- Siirrä mansikkaraita jääkaappiin odottamaan.
- Mansikkajäätelö:
- Pese ja perkaa mansikat. Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi.
- Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri/uute pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää kondensoitu maito ja mansikkasose kermavaahtoon varovasti sekoittaen.
- Kaada seos sopivaan pakastusrasiaan.
- Mansikkaraidan lisääminen:
- Kaada mansikkakastike ohuena nauhana jäätelömassan päälle.
- Vedä veitsellä tai lusikalla kevyesti kastiketta jäätelön läpi, jotta saat aikaan kauniita raitoja.
- Pakastaminen:
- Peitä rasia kannella tai kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Tarjoilu:
- Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman ja on helpompi annostella.
- Tarjoile ja nauti!