Mansikkaraitajäätelö

Mansikkaraitajäätelö

Tämä mansikkajäätelö on ihanan raikas ja täyteläinen herkku, joka maistuu kesän parhaat mansikat ja kermaisen kondensoidun maidon makeus. 

Ainekset: 

Mansikkajäätelöön: 

Mansikkaraidalle: 

  • 250 g tuoreita mansikoita  

Valmistusohjeet: 

  1. Mansikkaraita: 
  • Pese ja perkaa mansikat. Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Voit halutessasi siivilöidä soseen jos haluat sen ilman siemeniä.
  • Siirrä mansikkaraita jääkaappiin odottamaan. 
  1. Mansikkajäätelö: 
  • Pese ja perkaa mansikat. Soseuta mansikat tasaiseksi soseeksi. 
  • Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri/uute pehmeäksi vaahdoksi. 
  • Lisää kondensoitu maito ja mansikkasose kermavaahtoon varovasti sekoittaen. 
  • Kaada seos sopivaan pakastusrasiaan. 
  1. Mansikkaraidan lisääminen: 
  • Kaada mansikkakastike ohuena nauhana jäätelömassan päälle. 
  • Vedä veitsellä tai lusikalla kevyesti kastiketta jäätelön läpi, jotta saat aikaan kauniita raitoja. 
  1. Pakastaminen: 
  • Peitä rasia kannella tai kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli. 
  1. Tarjoilu: 
  • Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman ja on helpompi annostella. 
  • Tarjoile ja nauti! 

Katso myös reseptivideo Youtubesta.