Moutabal-tahna

Moutabal-tahna dippailuun!

Euro-East mukana Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelmassa.

Järjestä fiesta Hans Välimäen tyyliin! Tee erilaisia tahnoja ja tarjoile ne itsetehtyjen pitaleipien kanssa. Moutabel on munakoisosta tehty mausteinen dippi, jonka salaisena ainesosana on paahdetusta paprikasta ja munakoisosta tehty Ajvar-tahna.

Dippikulhot valmiiksi – nyt herkutellaan! Katso ruokaohjelman koko jakso Hans ja rakkaimmat reseptit!

Ainekset ja ohje:

  • 500 g munakoisoa
  • 3–4 rkl tahinia
  • 1 dl Ajvar-tahnaa (paprika-munakoisotahna)
  • 4–5 kpl valkosipulinkynttä (kuorittuna ja murskattuna)
  • 3–4 rkl kreikkalaista jugurttia (tai turkkilaista)
  • 3–4 rkl sitruunanmehua
  • 3–4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa (maun mukaan)
  • pippuria (maun mukaan)

Paahda munakoisot uunissa (200-asteisessa uunissa noin tunti) tai grillissä kypsiksi. Kaavi kypsä sisus kulhoon.

Yhdistä ainekset kulhoon, soseuta tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi, tarkista maku ja tarjoile.

Jakson kaikki dippiohjeet löydät täältä: Fiesta Hans Välimäen tapaan
Katso ruokaohjelman koko jakso! Alla olevasta videosta näet koko kokkausjakson:

Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelmassa Hans Välimäki kokkaa kotikokkien kanssa Suomen parhaita reseptejä. Kokkailun lomassa kuulemme tarinat luottoreseptien takaa. Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman näet osoitteessa: meko.fi/hans-ja-reseptit

Meillä kotona – yhteistyössä. Resepti: Hans Välimäki. Kuva: Mika Rampa