Moutabal-tahna dippailuun!
Euro-East mukana Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelmassa.
Järjestä fiesta Hans Välimäen tyyliin! Tee erilaisia tahnoja ja tarjoile ne itsetehtyjen pitaleipien kanssa. Moutabel on munakoisosta tehty mausteinen dippi, jonka salaisena ainesosana on paahdetusta paprikasta ja munakoisosta tehty Ajvar-tahna.
Dippikulhot valmiiksi – nyt herkutellaan! Katso ruokaohjelman koko jakso Hans ja rakkaimmat reseptit!
Ainekset ja ohje:
- 500 g munakoisoa
- 3–4 rkl tahinia
- 1 dl Ajvar-tahnaa (paprika-munakoisotahna)
- 4–5 kpl valkosipulinkynttä (kuorittuna ja murskattuna)
- 3–4 rkl kreikkalaista jugurttia (tai turkkilaista)
- 3–4 rkl sitruunanmehua
- 3–4 rkl oliiviöljyä
- suolaa (maun mukaan)
- pippuria (maun mukaan)
Paahda munakoisot uunissa (200-asteisessa uunissa noin tunti) tai grillissä kypsiksi. Kaavi kypsä sisus kulhoon.
Yhdistä ainekset kulhoon, soseuta tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi, tarkista maku ja tarjoile.
Jakson kaikki dippiohjeet löydät täältä: Fiesta Hans Välimäen tapaan
Katso ruokaohjelman koko jakso! Alla olevasta videosta näet koko kokkausjakson:
Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelmassa Hans Välimäki kokkaa kotikokkien kanssa Suomen parhaita reseptejä. Kokkailun lomassa kuulemme tarinat luottoreseptien takaa. Hans ja rakkaimmat reseptit -ruokaohjelman näet osoitteessa: meko.fi/hans-ja-reseptit
Meillä kotona – yhteistyössä. Resepti: Hans Välimäki. Kuva: Mika Rampa