Omenakerrosherkku

Omenakerrosherkku

Yksinkertaiseen, mutta herkulliseen jälkiruokaan riittää vain pari ainetta. Lasiin kerroksittain asetellut omenapalat, karamellisoitu maitotiiviste sekä kermavaahto on aterian näyttävä päätös, jonka eteen ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa. Jos aikaa on enemmän, karamellisoi mantelilastuja koristeeksi.

Tarvitset:
Sharlotka-omenapaloja
Dovgan karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
kermavaahtoa
(rahkaa)
keksejä, esim. kaura

Karamellisoitu manteli:
2 rkl voita
100 g mantelilastuja
3 rkl tomusokeria
½ tl kanelia

Jos haluat, valmista ensin mantelit. Sulata voi pannulla. Lisää mantelit ja ripottele päälle tomusokeri ja kaneli. Paista mantelilastuja keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes lastut karamellisoituvat ja muuttuvat kauniin ruskeiksi. Siirrä mantelilastut lautaselle ja anna jäähtyä.

Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Voit halutessasi käyttää myös kermavaahdon ja rahkan seosta. Murenna keksit käsin tai muovipussin sisällä esim. kaulimella.

Kokoa jälkiruoat maljaan tai juomalasiin. Aloita peittämällä lasin pohja omenapaloilla. Lisää keksin muruja ja lusikoi päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Lisää lopuksi kermavaahtoa. Jatka kerroksittain täyttämistä kunnes lasit ovat täynnä. Koristele annokset karamellisoidulla mantelilla tai esim. raastetulla suklaalla.