Punajuuriohravuoka
Täynnä makua ja väriä – herkullinen punajuuriohravuoka.
Hehkuva vuokaruoka sopii joulukattaukseen kuin myös syksyn meheväksi lisukkeeksi.
Ainekset ja ohje:
- 200 g (2 pss) Dovgan Ohrasuurimoita
- 500 g Punajuuria
- 1 sipuli
- noin 5 dl kasvislientä (vettä + 1 kpl kasvisliemikuutio)
- 150 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
- 1 dl ruokakermaa
- voita tai öljyä paistamiseen ja voiteluun
Kuori ja raasta raa’at punajuuret sekä hienonna sipuli. Kaada kattilaan tai paistokasariin tilkka öljyä, kuullotta sipulit ja lisää joukkoon ohrasuurimot sekä punajuuriraaste. Lisää joukkoon vähitellen kasvisliemi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen.
Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Lisää päälle vuohenjuustoa, voit piilotella sitä hieman seoksen sisään. Kaada päälle ruokakerma ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes vuoka kypsää.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.