Punakaali-makkarapannu
Arjen tai viikonlopun nopea iltaruoka valmistuu hapatetusta punakaalista ja makkarasta. Haudutettu pannuruoka raikastetaan tuoreella omenalla.
Ainekset ja ohje:
- 1 prk (á 460g) Euro-East Hapatettu punakaali *
- 300 g makkaraa **
- kevätsipulia
- 1 omena
- 3-4 lehtikaalin lehteä revittynä
- 1 rkl hunaja
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- creme fraihcea tarjoiluun
Viipaloi makkarat sopiviksi suupaloiksi. Paista kuumalla pannulla makkara sekä silputtu kevätsipuli. Kun makkarat ovat saaneet väriä pintaan, lisää pannulle revitty lehtikaali ja paista vielä hetki.
Valuta punakaalista ylimääräinen neste pois ja lisää pannulle. Mausta ruoka fenkolinsiemenillä ja hunajalla. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
Viipaloi omena pieneksi kuutioksi ja lisää punakaali-makkarapannun päälle. Tarjoile leipälastujen ja creme fraichen kera.
*Jos hapatettu punakaali on makuusi liian voimakas, voit huuhdella sen kevyesti kylmällä vedellä ennen pannulle lisäämistä.
**Voit käyttää tavallista makkaraa tai mausteisempaa esimerkiksi braatvurstia.