Rapupiirakka
Nopea, helppo ja maukas piirakka, joka valmistuu käden käänteessä sopii loistavasti juhliin, illanistujaisiin tai salaatin kanssa nautittuna. Piirakka on parhaimmillaan hieman lämpöisenä. Piiraan voi myös pakastaa ja lämmittää ennen tarjoilua.
Pohja:
130 g pehmeää voita
125 g rahkaa
2tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja TAI 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1. Sekoita keskenään pehmeä voi ja rahka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahka-voiseokseen. Sekoita hyvin.
3. Laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
4. Voitele ja jauhota kaksi 35cm x 11cm olevaa suorakaiteen muotoista vuokaa tai yksi pyöreä halkaisijaltaan 28 cm oleva irtopohjavuoka.
5. Kun saat täytteen valmiiksi painele taikina vuokiin jauhoja apuna käyttäen.
Täyte:
1 sipuli
tilkka valkosipuliöljyä
1 dl tuoretta tilliä
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
2 dl chili cheddaria raasteena
1 dl Dovganin kesäkurpitsapyrettä
2 rkl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1½ tl sitruunapippuria
2 dl Euro-Eastin Suolakurkkuja
1/4 punaista paprikaa
1/4 osanssia paprikaa
1 prk.(170/121 g) Dovgan taskuravunlihaa
1. Silppua sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota tilkassa valkosipuliöljyä.
2. Hienonna tilli.
3. Sekoita kerma, tilli, kananmunat, juustoraaste, kesäkurpitsapyre, sitruunapippuri ja vehnäjauhot tai perunajauhot keskenään.
4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.
5. Ripottele pinnalle kuullotetut sipulisilput.
6. Hienonna paprikat ja ripottele sipulien päälle.
7. Lisää lopuksi taskurapujenliha ja kuutioidut suolakurkut.
8. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Resepti ja kuvat: Marika Kaila, Ranteita myöjen taikinasa -blogi