Salaatti turskanmaksalla ja tillikermalla

Salaatti turskanmaksalla ja tillikermalla

Tämä herkullinen sekasalaatti yhdistää tuoreiden vihannesten raikkauden turskanmaksan täyteläiseen makuun ja tillikerman pehmeyteen. Salaatti on helppo ja nopea valmistaa, ja se sopii erinomaisesti kevyeksi lounaaksi tai alkupalaksi.

Tarvitset: 

  • 2 purkkia Larsen turskanmaksaa
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 kuminansiemeniä
  • 1 omena
  • 1 avocado (melkein kypsä)
  • 1 nippu tilliä

Kastiketta varten:

  • ½ sitruunaa
  • 1 sardiinifilee
  • 1 rkl sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria

Koristeluun:

  • 100 g kermaviiliä tai crème fraîchea
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa, pippuria

Vaikeustaso: Helppo
Valmistusaika: noin 35 minuuttia

VALMISTUS

  1. Kastikkeen valmistus: Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää hienonnettu sardiinifilee ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
  2. Salaatin valmistus: Valuta ja kuutioi turskanmaksa, aseta sivuun. Puhdista ja kuutioi retiisit, kevätsipulit ja kuminansiemenet. Irrota tillin lehdet varsista ja hienonna ne. Lohko, poista siemenkota ja kuutioi omena. Lisää kaikki hienonnetut ainekset marinadiin ja sekoita nopeasti.
  3. Avokadon lisääminen: Halkaise avocado, poista kivi, kuori ja kuutioi se. Sekoita kuutioitu turskanmaksa ja avokado salaattiin ja mausta tarpeen mukaan.
  4. Tarjoilu: Jaa salaatti pieniin laseihin. Sekoita koristelua varten jäljellä olevat ainekset (kermaviili tai crème fraîche, tilli, suola ja pippuri). Lisää 1 rkl tillikastiketta jokaisen annoksen päälle ja koristele tillinoksalla.

Näillä ohjeilla saat herkullisen ja raikkaan itäeurooppalaisen sekasalaatin, joka sopii erinomaisesti kevyeksi ateriaksi tai alkupalaksi.