Slaavilainen savukalasalaatti
Erilaiset pastasalaatit ovat helppoja ja suosittuja tarjottavia juhlien noutopöydissä. Tässä vaihteeksi hieman erilainen idea! Slaavilaiseen tapaan maustettu savukalasalaatti on myös hyvä piknikeväs, jonka voit tehdä etukäteen valmiiksi ja napata rasiassa mukaan.
Kun käytät gluteenitonta makaronia sopii salaatti keliaakikoille.
Resepti on mitoitettu ammattikeittiöön eli n. 30 henkilölle, mutta voit helposti jakaa ohjeen määrät sopivaksi, sivun lopusta löydät n. 8 hengelle mitoitetun ohjeen.
Ainekset:
1,0 kg makaroni, gluteeniton
0,300 kg Dovgan grillattu paprika
0,430 kg Euro-East suolakurkku
0,800 kg pakasteherne, sulatettu
1,0 kg (á 250 g) Old Riga savustettu kilohaili tomaattikastikkeessa
0,464 kg Provansal-majoneesi
0,400 l turkkilainen jogurtti
0,200 l tomaattisose
1 tl suola
1 tl mustapippurirouhe
0,040 kg hienonnettu tilli
Valmistus:
Keitä makaroni, valuta, huuhdo, jäähdytä. Valuta ja kuutioi paprika ja suolakurkku. Hienonna kilohaili liemineen. Sekoita majoneesi, jogurtti ja tomaattisose kastikkeeksi. Mausta suolalla sekä pippurilla. Yhdistä ainekset ja sekoita joukkoon kastike.
Resepti ja kuvat: Kimmo Ollila, Kulinaari-ruokablogi
n. 8 annosta
250 g gluteenitonta makaronia
75 g Dovgan grillattua paprikaa kuutioituna
100 g Euro-East suolakurkkuja kuutioituna
200 g pakasteherneitä, sulatettuna
250 g Savustettu kilohaili tomaattikastikkeessa
100 g majoneesia
100 g turkkilaista jogurttia
0,5 dl tomaattisosetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
0,5 dl tilliä hienonnettuna